latinica  ћирилица
18/07/2024 |  12:49 ⇒ 14:15 | Аутор: sputniknews.com

Дачић: Постоје основане сумње да је убиство полицајца терористички напад албанских структура са КиМ

Министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је да постоје основане сумње да је убиство једног и рањавање другог полицајца ноћас у Лозници, терористички напад који долази од стране албанских структура са КиМ.
Ивица Дачић (Фото: ТANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/) -
Ивица Дачић (Фото: ТANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/)

Дачић је за РТС рекао да се утврђује да ли је нападач мушкарац чији су лична карта и пасош пронађени у аутомобилу, или је у питању његов брат који је побјегао из затвора на КиМ 6. јула.

- Он је убио полицајце, извршио овај очигледан терористички акт који долази са КиМ од стране албанских структура. Ово не може бити случајно и зато ће се овим случајем бавити Тужилашто за организованих криминал, јер је ријеч о нападу на полицајца на дужности - рекао је Дачић.

Он је поново изразио саучешће породици убијеног полицајца и најавио да ће рањеног обићи, те да се са њим чуо телефоном.

С обзиром да је нападач у бекству Дачић је истакао да већ 150 припадника МУП-а, различних јединице, хеликоптерске, специјалне анти-терористичке јединице, Жандармерије, граничне полиције, локалне полиције из ПУ Шапца и полицијске станице у Лозници трагају за њим.

Најавио је и да ће сви који су помагали нападачу на било који начин бити ухапшени, као и да је МУП контактирао Републику Српску у случају да је нападач прешао Дрину и побјегао у БиХ.