latinica  ћирилица
18/07/2024 |  12:46 ⇒ 12:47 | Аутор: РТС

Вучић се сусрео са Шолцом; Током паузе разговарао са Орбаном, Алијевим и Радевим

Предсједник Србије Александар Вучић сусрео се са канцеларом Њемачке Олафом Шолцом на отварању четвртог Самита Европске политичке заједнице у Лондону.
Александар Вучић и Олаф Шолц (фото: instagram.com/buducnostsrbijeav) -
Александар Вучић и Олаф Шолц (фото: instagram.com/buducnostsrbijeav)

- Срдачан сусрет са Олафом Шолцом. Видимо се ускоро у Београду! - написао је Вучић на свом Инстаграм налогу buducnostsrbijeav.

      View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Предсједник Србије разговарао је и са премијером Мађарске Виктором Орбаном, предсједницима Азербејџана и Бугарске Илхамом Алијевим и Руменом Радевим и премијером Албаније Едијем Рамом о питањима од значаја за државу на чијем су челу.

      View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Како је објавио на свом налогу на Инстаграму, Вучић се са њима састао у току паузе гдје су договарали сусрете у предстојећем периоду јер је, како каже, планова много, а вријеме брзо тече.

- Не бисмо нас тројица били ми, ако не бисмо прекршили макар неко правило. Иако није 17.00 часова, ево ме на краткој паузи са Орбаном, Алијевим и Радевим уз кафу (и чај за мене). Пред крај нам се придружио и Еди Рама. Биће ово дуг и напоран дан, али са пријатељима је увијек лакше, без обзира на то гдје се сретнете - навео је Вучић.