latinica  ћирилица
18/07/2024 |  10:00 ⇒ 11:45 | Аутор: Агенције

Гранични полицајац убијен у Лозници, други тешко рањен; У потрагу за нападачем укључени дронови и хеликоптери (ФОТО)

У Лозници је опсадно стање након што је ноћас убијен полицајац Никола Крсмановић (34), а рањен његов колега Вјекослав Илић (50). У потрагу за нападачем укључени су дронови и хеликоптери. Објављена је и његова фотографија.
Хеликоптер Министарства унутрашњих послова Србије - Фото: СРНА
Хеликоптер Министарства унутрашњих послова СрбијеФото: СРНА

Већ у центру Липничког Шора, на магистрали Шабац - Лозница, саобраћај до града преусмјерава се на села Козјак, Липница, Добрић. Велики број полицијских екипа је на том и другим подручјима.

Поред локалне полиције, ту су и њихове колеге из других градова, од Шапца до Београда. Све се контролише. Потрага за убицом траје непрекидно. Све се редом "чешља", истражује, анализира.

Министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић изјавио је да је ноћас у Лозници убијен један полицијски службеник, док је други тешко рањен, али стабилног стања. Јаке полицијске снаге интензивно трагају за нападачем. На лицу мјеста полиција је пронашла пасош осумњиченог, издат од стране привремених институција такозваног Косова на име Хајзири Артан (1991). Објављена је и његова фотографија.

Ноћас, око 00.55 часова у Лозници, приликом контроле возила на контролном пункту у Липничком Шору, полицијски службеници Станице граничне полиције Трбушница, зауставили су мерцедес тутинских регистарских ознака у којем су се налазиле двије особе, саопштило је Министарство унутрашњих послова.

- Приликом изласка из возила једна особа је пуцала из пиштоља, погодивши полицијског службеника Николу Крсмановића (1990) у груди, а полицијског службеника Вјекослава Илића (1974) у раме, након чега је побјегао. Оба полицијска службеника превезена су у Општу болницу Лозница, где је Крсмановић подлегао повредама - рекао је Дачић.

      View this post on Instagram

A post shared by Ž OZI INFOMEDIA (@zozi_infomedia)

Нешић упутио саучешће породици страдалог полицајца у Лозници

Поводом трагичног догађаја у Лозници, гдје је у нападу живот изгубио полицајац Никола Крсмановић, министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић је изразио дубоко саучешће породици страдалог, Министарству унутрашњих послова, као и свим грађанима Републике Србије.

- Овај трагични губитак подсјећа нас на свакодневне ризике и опасности са којима се суочавају полицајци док обављају своју дужност заштите грађана и очувања јавног реда. Полицајац Никола Крсмановић је изгубио живот штитећи заједницу и због тога заслужује наше највеће поштовање и захвалност - истакао је Нешић.

Вучић упутио телеграм саучешћа породици и колегама убијеног полицајца

Предсједник Србије Александар Вучић упутио је данас телеграм саучешћа породици и колегама полицајца Николе Крсмановића који је убијен ноћас у подмуклом нападу док је часно обављао своју тешку дужност.

Здравствени центар Лозница: Рањени полицајац тренутно у стабилном стању

Полицајац који је ноћас рањен у Лозници тренутно је у стабилном стању, речено је у Здравственом центру Лозница.

Како су навели, ради се о мушкарцу рођеном 1974. године који је у Здравствени центар довежен са повредама меких ткива леђа и рамена.

Каран: Убиство полицајца у Србији опомена да борба пред против насиља не смије стати

Министар унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран упутио је у име МУП-а Српске најискреније саучешће министру унутрашњих послова Републике Србије Ивици Дачићу, као и свим припадницима МУП-а Србије, а посебно породици и пријатељима полицијског службеника који је убијен ноћас у Лозници.

На лицу мjеста пронађен пасош на име Хајзири Артан

На лицу мjеста полиција је пронашла пасош осумњиченог, издат од стране привремених институција такозваног Косова на име Хајзири Артан (1991) и њемачка лична карта, додао је он.

Фото: МУП Србије

Јаке полицијске снаге интензивно трагају за нападачем

Јаке полицијске снаге, како је истакао, интензивно трагају за нападачем, на терену су полицијски службеници ПУ Шабац, као и Управе криминалистичке полиције, Управе граничне полиције и припадници Специјалне антитерористичке јединице, подигнути су дронови и хеликоптери.

Увиђај од стране Вишег јавног тужиоца из Шапца и припадника полиције је у току.

- Породици убијеног полицајца упућујем најдубље саучешће у име Министарства унутрашњих послова и своје лично име - рекао је Дачић.