latinica  ћирилица
18/07/2024 |  09:40 ⇒ 09:41 | Аутор: РТРС

Водовод: Очекује се уредно водоснабдијевање; Током дана вода у Доњим Колима и Рекавицама

У Доњим Колима и Рекавицама вода ће бити пуштена током дана, саопштено је из бањалучког Водовода.
Водовод Бањалука - Фото: РТРС
Водовод БањалукаФото: РТРС

У саопштењу се наводи да је "у току претходног дана водоснабдијевање већег дијела града Бањалука било уредно и да се иста ситуација очекује и данас".

Квалитет произведене воде задовољава одредбе Правилника о хигијенској исправности воде за пиће.

Екипе сектора Одржавање данас ће радити на прегледу и отклањању кварова на водоводној мрежи.

Из Водовода обавјештавају кориснике да ће данас бити извођени радови у булеварима Десанке Максимовић (Старчевица) и Војводе Степе Степановића (Обилићево), те у Улици браће Кукрика (Ада) и Хиландарској (Пријечани).

Екипе Водовода задужене за локалне водоводе данас ће рјешавати проблем у Стричићима, Јаворцима, Мелини и Бистрици.

- Резервоар Звијезда, преко којег се водом снабдијевају Чокорска Поља, Бистрица, Борковићи, Горња Пискавица и Доњи Перван, трпи повећану потрошњу, па апелујемо на становништво тог подручја, уколико желимо да избјегнемо нестанке воде. У Љубачеву више зоне повремено немају воду, али су екипе свакодневно на терену како бисмо у најкраћем року реаговали - истичу из водовода

Из Водовода наводе да "сваку ноћ од 23.00 до 6.00 часова ујутро појачавају акумулацију у краку према Трну и Пријечанима, да би током дана била уредна испорука воде.

- Када су у питању Туњице данас у 11.00 часова пуштамо крак према поткозарским селима. Желимо да вас подсјетимо да је ово вријеме када ми пуштамо воду, те да је потребно времена да се попуни систем и да стигне до свих. Маневрима на мрежи Куљане смо скинули с резервоара Туњице осим 23. и 19. куљанске улице,а  23. куљанска је на линији с Драгочајем и Рамићима - напомињу из Водовода. 

Из Водовода обавјештавају кориснике да од данас примјењују систем акумулације воде од 30 часова.

- Покушаћемо на такав начин обезбиједити квалитетније снабдијевање сјеверног дијела града. Свакако да то зависи од висинских зона, али ниже зоне би требало да имају воду готово цијели дан. Више би имале нешто краће. Једино је на овај начин, акумулацијом од 30 часова, могуће избити ваздушне чепове који се стварају у сустему. Досад смо акумулацијом од 12 часова имали воде за ниже крајеве, али није било довољно притиска да пробије ваздушне блокаде, које су ометале нормалан проток - објашњавају из водовода. 

У периоду извођења радова може доћи до привременог прекида у водоснабдијевању потрошача у дијеловима наведених улица и насеља, наводи се у саопштењу.

Из водовода моле потрошаче за стрпљење и разумијевање.