latinica  ћирилица
18/07/2024 |  07:31 ⇒ 10:25 | Аутор: ТАНЈУГ

У Лозници убијен полицијски службеник; Објављена фотографија осумњиченог (ФОТО)

Министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић изјавио је да је ноћас у Лозници убијен један полицијски службеник, док је други тешко рањен, али стабилног стања. Јаке полицијске снаге интензивно трагају за нападачем. На лицу мјеста полиција је пронашла пасош осумњиченог, издат од стране привремених институција такозваног Косова на име Хајзири Артан (1991). Објављена је и његова фотографија.
Полиција Србије (Фото: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg) -
Полиција Србије (Фото: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg)

Ноћас, око 00.55 часова у Лозници, приликом контроле возила на контролном пункту у Липничком Шору, полицијски службеници Станице граничне полиције Трбушница, зауставили су мерцедес тутинских регистарских ознака у којем су се налазиле двије особе, саопштило је Министарство унутрашњих послова.

- Приликом изласка из возила једна особа је пуцала из пиштоља, погодивши полицијског службеника Николу Крсмановића (1990) у груди, а полицијског службеника Вјекослава Илића (1974) у раме, након чега је побјегао. Оба полицијска службеника превезена су у Општу болницу Лозница, где је Крсмановић подлегао повредама - рекао је Дачић.

      View this post on Instagram

A post shared by Ž OZI INFOMEDIA (@zozi_infomedia)

Вучић упутио телеграм саучешћа породици и колегама убијеног полицајца

 

Здравствени центар Лозница: Рањени полицајац тренутно у стабилном стању

Предсједник Србије Александар Вучић упутио је данас телеграм саучешћа породици и колегама полицајца Николе Крсмановића који је убијен ноћас у подмуклом нападу док је часно обављао своју тешку дужност.

 

Полицајац који је ноћас рањен у Лозници тренутно је у стабилном стању, речено је у Здравственом центру Лозница.

Како су навели, ради се о мушкарцу рођеном 1974. године који је у Здравствени центар довежен са повредама меких ткива леђа и рамена.

 

 

 

На лицу мjеста пронађен пасош на име Хајзири Артан

На лицу мjеста полиција је пронашла пасош осумњиченог, издат од стране привремених институција такозваног Косова на име Хајзири Артан (1991) и њемачка лична карта, додао је он.

Фото: МУП Србије

Јаке полицијске снаге интензивно трагају за нападачем

Јаке полицијске снаге, како је истакао, интензивно трагају за нападачем, на терену су полицијски службеници ПУ Шабац, као и Управе криминалистичке полиције, Управе граничне полиције и припадници Специјалне антитерористичке јединице, подигнути су дронови и хеликоптери.

Увиђај од стране Вишег јавног тужиоца из Шапца и припадника полиције је у току.

- Породици убијеног полицајца упућујем најдубље саучешће у име Министарства унутрашњих послова и своје лично име - рекао је Дачић.