latinica  ћирилица
17/07/2024 |  17:03 ⇒ 18:13 | Аутор: РТРС

Сједница бањалучке Скупштине завршена без усвојеног дневног реда (ВИДЕО)

Сједница бањалучке Скупштине завршена је без усвојеног дневног реда. Међу бројним тачкама, налазио се и проблем водоснабдијевања.
Градска управа - Фото: РТРС
Градска управаФото: РТРС

Док градоначелник Бањалуке једини излаз види у новом вишемилионском кредитном задужењу, скупштинска већина залаже се за ребаланс и рјешење у виду постојећих средстава.

Наглашавају да су категорично против новог кредитног задужења за већ презадужену Бањалуку, док се постојећа средства расипају на беспотребне декоративне пројекте.

- Данас је на дневном реду приједлог улагања од 10 милиона марака, да се то ријеши. Тек онда када се то ријеши, то је системско рјешење, све друго је празна прича и не може бити - рекао је градоначелник Драшко Станивуковић.

Предсједник Скупштине града Бањалука Љубо Нинковић да није против реализације пројеката којим би се ријешили проблеми водоснабдијевања у граду, него да је против задужења.

- То се могло ријешити ребалансом буџета, али градоначелник то није хтио. Осим тога, нисмо добили ни стручну процјену шта све треба урадити како би се проблеми ријешили - рекао је Нинковић.