latinica  ћирилица
17/07/2024 |  15:36 ⇒ 19:35 | Аутор: РТРС

Додик: Тужилаштво БиХ није успјело да докаже да сам прекршио одлуке наводног високог представника (ВИДЕО)

Чињеница да Тужилаштво БиХ није успјело да докаже да сам ја прекршио одлуке наводног високог представника говори о томе колико је овај процес сумњив, изјавио је предсједник Републике Српске Милорад Додик на конференцији за новинаре.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

Додик је упозорио да се овдје ради о политичком процесу.

- Све ово што смо видјели данас је било политички процес. Покушај да се укаже на ту чињеницу завршава тако да се не да разговарати о томе. Значајан дио бесмисла показан је и данас. Моја одбрана која је требала да побије оно што је Тужилаштво изнијело као оптужујуће разлоге није имали основе да то ради. Стиче се утисак да се ствара атмосфера свршеног чина - рекао је Додик.

Додик је нагласио да "овај процес прати хајка коју најчешће видимо од медија у ФБиХ који износећи лажи мотивисани мржњом свему што долази из Српске апсолутно стварају хајку. У таквој атмосфери линча веома је тешко у било чему учествовати. То је одлика свега овога. Ово је политички процес зато што немамо законом именованог високог представника. Он нема право ни бонским овлаштењима, ни да доноси законе, ни да интервенише у законе - напоменуо је Додик. 

Додик је нагласио д аје веома захвалан свом правном тиму на преданом послу који обављају.

- Мој правни тим скупља многе пропусте који су од почетка видљиви - рекао је Додик.