latinica  ћирилица
17/07/2024 |  13:33 ⇒ 13:52 | Аутор: РТРС

Босанчић о смјени директора ДЕПОТ-а: Настаће велика штета

Боран Босанчић, предсједник Градског одбора ДЕМОС-а у Бањалуци истиче да је смјена досадашњег директора ДЕПОТ-а Жељка Савића, који је иначе кадар ове странке, нелегална и да ће уколико ова одлука остане на снази поднијети кривичне пријаве.
Боран Босанчић - Фото: РТРС
Боран БосанчићФото: РТРС

- Савић је најуспјешнији бањалучки директор који иако долази из једне мале странке успјешнији је од многих Станивуковићевих и СНСД-ових кадрова. Уколико ова одлука остане на снази настаће велика штета - казао је Босанчић.

Како је рекао, Закон о јавним предузећима (члан. 43) је потпуно јасан, односно на овај начин се не може разријешити директор Депота.

- Надзорни одбор данас крши Закон о јавним предузећимама и наш правни тим ће бити спреман да поднесе кривичне пријаве против чланова Надзорног одбора, али и према представницима акционара - казао је Босанчић.

Босанчић, истиче да ће тражити привремену мјеру обезбјеђења, односно да се његова смјена стопира до одлуке надлежног суда.

Како је рекао, нови директор је кадар СПС-а, а како додаје кадрови које СПС поставља су под упитником, јер није јасно да ли само желе да запосле нове раднике.