latinica  ћирилица
17/07/2024 |  10:44 ⇒ 10:45 | Аутор: РТРС

ГО СПС Бањалука: Да ли је Дринић најстручнији за воде у окружењу Станивуковића?

Градски одбор Социјалистичке партије Српске Бањалука изражава дубоку забринутост и разочарење поводом најаве Небојше Дринића, народног посланика у Скупштини Републике Српске и најближег сарадника градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића, да ће град предложити рјешење за угрожено водоснабдевање.
СПС - Фото: РТРС
СПСФото: РТРС

- Прво, постављамо питање - ко је Небојша Дринић да најављује рјешења за градске проблеме када је он републички, а не градски функционер? Да ли је његово уплитање у питања локалне управе примјер недостатка компетентних и одговарајућих кадрова у градској администрацији. Друго, да ли је Дринић заиста најстручнији за воде у окружењу Драшка Станивуковића? Нјегово професионално искуство везано је за потрошњу воде у аутоперионицама, што га никако не квалификује да се бави сложеним питањима водоснабдјевања цјелог града. Град Бањалука заслужује кадрове који ће се озбиљно бавити овим проблемом - наводи се у саопштењу ове странке.

Градски одбор СПС је задовољан да као глас народа утиче на властодршце да се посвете рјешењу проблема водоснабдјевања.

- Међутим, то што најаву рјешења даје Небојша Дринић говори само једну ствар - да је трећина новца већ опљачкана. Да ли су грађани Бањалуке заслужили да њихови проблеми буду препуштени људима са сумњивим квалификацијама и још сумњивијим намјерама? Можда заиста у окружењу градоначелника до рјешења долазе тако што споје надимак Дрина са претходним радним искуством и кажу "ЕУРОека, ево рјешења а биће и пара - истичу у саопштењу.

Градски одбор Социјалистичке партије Српске Бањалука, такође, наводи се, захтева од градских власти да се озбиљно посвете рјешавању проблема водоснабдевања и да то раде уз консултације са правим стручњацима.

- Грађани Бањалуке заслужују бољу и сигурнију будућност и стручну власт - истичу у саопштењу Го СПС Бањалука.