latinica  ћирилица
17/07/2024 |  08:48 ⇒ 10:48 | Аутор: СРНА

Вулић: Какву политику Босић води када у расправи о српском питању остаје уздржан

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић рекла је да посланик СДС-а у овом дому Младен Босића треба да објасни јавности Републике Српске и српском народа, а посебно својим бирачима какву политику води када у расправи о српском питању остаје уздржан.
Сања Вулић - Фото: Уступљена фотографија
Сања ВулићФото: Уступљена фотографија

- Младен, боље рећи Мустафа, Босић на јучерашњој сједници Представничког дома био је уздржан када се гласало о смјени министра безбједности у Савјету министара Ненада Нешића, коју је иницирао Клуб посланика СДА. Овим потезом Босић је јасно свима дао до знања да је стао у исти строј са Амором Машовићем, који је лажирао број страдалих Срба, крио ратне злочине које су починили муслимани и који зна гдје су и због чега измјештена тијела несталих сарајевских Срба, али ћути и то му некажњено пролази - истакла је Вулићева за Срну.

Она је упитала да ли Босића има бар мало образа или је по ко зна који пут продао вјеру за вечеру, што му никада није ни било страно и такви као он су уништили и обрукали народни покрет као што је био СДС који никада није успио да се опорави након његовог вођства.

Вулићева је нагласила да жели да појасни Босићевим гласачима да је иницијатива за смјену министра Нешића потекла од посланика СДА због његових медијских иступа и изношења истине о лажном наративу о наводном геноциду у Сребреници и сребреничким жртвама, те да је на том српском питању њихов избор, то јесте Младен Босић, био уздржан.

- СДА је изгубила и ову битку, чији је једини циљ био смјена српског министра и то само зато што је отворено говорио о фалсификовању броја бошњачких жртава и споменицима у Поточарима на којима су уписана имена живих људи. Битка је изгубљена захваљујући српском јединству које је коначно показано у Сарајеву, јер је ријеч о српском питању, о Републици Српској, а не Ненаду Нешићу или било којем појединцу. Глас против смјене министра Нешића, био је глас за Републику Српску - истакла је Вулићева.

Она је нагласила да су, осим ње, против захтјева СДА и смјене Нешића гласали Небојша Радмановић, Мирослав Вујичић, Обрен Петровић, Љубице Миљановић, Милорад Којић, Чедомир Стојановић, Милан Петковић, Бранислав Бореновић и Дарко Бабаљ.

- Ови људи су били свјесни тренутка и потребе да српско јединство дође до изражаја, само је Младен Босић поново показао своје право лице и понашао се као 'залутали у магли', односно као квазиполитичар који наредбе добија од странаца и својих пријатеља из СДА због којих је спреман да жртвује и СДС и српски народ и Републику Српску - истакла је Вулићева.

Она је констатовала да је Младен Босић, нажалост, брука и срамота за српски народ, те да је изневјерио и свог страначког колегу Дарка Бабаља, који је показао зрелост и патриотски однос према свом народу и Републици Српског, и своје, али и оно мало гласача СДС-а што је преостало.