latinica  ћирилица
17/07/2024 |  08:38 ⇒ 08:41 | Аутор: ТАНЈУГ

Тајланд: Шест особа умрло у луксузном хотелу, цијанид пронађен на шољама (ВИДЕО)

Тројица мушкараца и три жене пронађени су мртви у соби луксузног хотела у центру Бангкока, а, како је откривено, полиција сматра да је узрок смрти тровање цијанидом чији трагови су пронађени на шољама и чајнику.
Тајланд: Отровано шест особа (Фото: EPA-EFE/NARONG SANGNAK) -
Тајланд: Отровано шест особа (Фото: EPA-EFE/NARONG SANGNAK)

Тијела је открило особље у соби на петом спрату хотела Гранд Хајат, након што се гости нису одјавили из хотела послије више од 24 сата, рекао је комесар полиције Бангкока.

Скај њуз пише како су четири тијела пронађена у дневној соби, а два у спаваћој.

Како је раније саопштено, полиција је саопштила да ништа не указује на пљачку и да на тијелима нема знакова физичког насиља, али да су у соби пронађене шоље са траговима бијелог праха, заједно са нетакнутом храном која је раније наручена, тако да полиција сумња и на тровање.

Генерал-потпуковник полиције и шеф одјељења за форензику Траиронг Пивпан, рекао је на конференцији за новинаре да је неко од гостију починио убиства.

- Након што је особље донијело шољице за чај и двије боце топле воде, млијеко и чајнике... неко од пристуних је сипао цијанид - рекао је он.

Први резултати обдукције очекују се сутра.

Власти тренутно трагају за седмом особом која је била једна од гостију хотела, а сада је могући осумњичени.

Познато је да су међу жртвама и двојица држављана САД.

Амерички Стејт департмент рекао је да је упознат са случајем и да се случај истражује.

- Кад год амерички држављанин умре у страној земљи, локалне власти су одговорне за утврђивање узрока смрти. Често сарађујемо са локалним властима када је ријеч о смрти америчких држављана, тако да ће то и сада бити случај - рекао је портпарол Стејт департмента Метју Милер.