latinica  ћирилица
16/07/2024 |  18:30 ⇒ 19:58 | Аутор: РТРС

Делегација ЕУ и пет европских земаља одали почаст невиним српским жртвама; Суљагић запријетио (ВИДЕО)

Нове пријетње директора Меморијалног центра у Поточарима Емира Суљагића. Овај пут представницима Европске уније који су данас посјетили Братунац и одали почаст невиним српским жртвама протеклог рата. За овај хумани чин Европљана, Суљагић се заклиње, да ће делегеације пет земаља платити. Тако се још једном показало да бошњачки политичари признају само жртве свог народа. Да ли ће након овога, Европска унија схватити оно о чему званичници Републике Српске годинама упорно говоре?
Обиљежавање - Фото: РТРС
ОбиљежавањеФото: РТРС

И то се десило. Након дужег времена, неко са Запада је показао да поштује и српске жртве Одбрамбено-отаџбинског рата. Делегација амбасадора пет земаља ЕУ на челу са отправником послова Европске уније у БиХ Адебајом Бабајидеом посјетили су братуначко гробље и на Спомен Крсту положилa вијенце у помен невиним српским жртвама.

- То је важна порука да представници ЕУ подједако одају почаст свим невиним страдалим жртвама.  То је оно о чему ми већ дужи период говоримо. Свака невина жртва, са било чије стране која је изгубила живот у претходном трагичном рату, заслужује своје поштовање - рекао је  начелник општине Братунац Лазар Продановић.

Још једном се показало да тако сви у БиХ не мисле. Промтно је реаговао директор Меморијалног центра у Поточарима Емир Суљагић који је по ко зна који пут негирао српске жртве. Засметало му је што неко, за разлику од њега и њему сличних, прихвата чињеницу да су страдали и други народи, осим Бошњака. Европљанима је упутио пријетећу поруку.

- Каква срамота. Паклено ћете платити за ово, имате моју ријеч - запријетио је Суљагић.

Очигледно да је за Суљагића једино мјесто на којем се треба поклањати жртвама оно од којег зарађује. Свако нормалан не би пронашао ништа спорно у томе што су урадили представници Шпаније, Словеније, Румуније, Чешке и Грчке. Понављамо, нормалан.

- Српски народ у Подрињу је страдао зато што су из њега поникла два антифашистичка покрета у Другом свјетском рату, због тога што је учествовао у славној побједи у Првом свјетском рату а то су све вриједности које су у темељима ЕУ. Па коме је онда делегација ЕУ требала положити вијенце? Па неће ваљда онима који баштине оно што су радили СС Ханџар дивизије, усташе или шуцкори - истакао је правник Огњен Тадић.

Да су Бошњаци свјесни да је у Поточарима, међу убијенима, сахрањиван и велики број припадника тзв. Армије БиХ који су чинили злочине над Србима у Подрињу од 1992. до 1995. године, прије двије године потрврдио је и Харис Захирагић кадар СДА.

Може ли оваква БиХ, са појединцима попут Емира Суљагића у Европску унију? Шта ће на ово рећи њихова делегација у Сарајеву, чекамо одговор. Потврђено нам је да ће се о свему изјаснити већ сутра!