latinica  ћирилица
16/07/2024 |  18:08 ⇒ 18:29 | Аутор: РТРС

СНСД Бањалука: Нећемо подржати нова задуживања, имамо боља рјешења

Одборници СНСД-а у Скупштини града Бањалуке никада неће подржати нова задуживања ионако презадуженог града, уколико постоје боља рјешења као што је одустајање од беспотребних пројеката и усмјеравање новца на рјешавање проблема водоснабдијевања, саопштено је из Градског одбора странке.
СНСД Бањалука - Фото: Тwitter
СНСД БањалукаФото: Тwitter

Из бањалучког одбора СНСД-а су навели да се питање изградње новог водоводног система може ријешити постојећим средствима, иако градоначелник Драшко Станивуковић тврди да то може финансирати искључиво из новог кредита од 10 милиона КМ.

Како су нагласили, нови водоводни систем у Бањалуци требало би да буде приоритет, због чега предлажу да се на вријеме одустане од потпуно беспотребних пројеката и да се тај новац преусмјери на рјешавање проблема са водоснабдијевањем.

- "Језеро" код "Делте" грађане ће коштати укупно пет милиона КМ, што је половина износа којим би се ријешила несташица воде са којом се већина грађана суочава - истичу из бањалучког СНСД-а.

Уколико се том износу дода 800.000 КМ планираних за уређење зборишта на Мањачи, 130.000 КМ за изградњу споменика Кулину бану, 4,5 милиона КМ које актуелна градска власт планира да утроши на изградњу кружних токова без грађевинске дозволе, у СНСД-у кажу да би имали и више од 10 милиона КМ.

Из градског СНСД-а наводе да ће њихови одборници сигурно подржати наведену реалокацију средстава или усвојити ребаланс буџета по хитном поступку, те предвиђено повећање од 11 милиона КМ преусмјерити на "Водовод".

- Захтијевамо и да се питање изједначавања субвенција приватним и јавним вртићима ријеши у што краћем року. Предлажемо да се и то уврсти у ребаланс буџета за ову годину - саопштили су из бањалучког СНСД-а.