latinica  ћирилица
16/07/2024 |  16:55 ⇒ 18:24 | Аутор: РТРС

Због редукције воде СПС тражи хитну сједницу бањалучке Скупштине

Недопустиво је да се у 21. вијеку суочавамо са проблемима основног водоснабдијевања у Бањалуци и стога захтијевамо да се хитно закаже посебна сједница Скупштине града Бањалука како би се у складу са Пословником о раду Скупштине, темељно расправило о овом питању које погађа све нас, изјавио је одборник СПС-а у градској Скупштини Драган Стрика.
Драган Стрика - Фото: Уступљена фотографија
Драган СтрикаФото: Уступљена фотографија

Стрика је нагласио да се "Градски одбор СПС-а чврсто противи брзоплетом задуживању наших грађана и новим кредитима".

- Ово је доказ да не постоји стратегија већ само јефтини популизам, немам времена за компликоване процедуре кредитног задужења за које ће бити сумњиво трошење средстава јер ће тако драгоцјено вријеме протећи, а наши суграђани ће и даље бити без воде. Овакво рјешење само је потврда апсолутне неспособности неодговорног и неозбиљног градоначелника Драшка Станивуковића јер се кредити у свим озбиљним системима дижу ради дугорочног одржавања и унапређења за које је вријеме одавно прошло, а не усред љета и највеће жеге у задњих пола вијека - поручује Стрика.

Стрика је додао да итекако постоје средства за пројекте и Тик Ток и Инстаграм сликања, попут прављења вјештачког језера у вриједности од три милиона марака. Према његовим ријечима, исти тај новац могао би се искористити за рјешавање проблема водоснабдијевања у поткозарским селима.

- Очигледно је да приоритети нису правилно постављени, и то на штету грађана, није народ динар за јефтина поткусуривања, да Драшков коњ захтијева новац, сигурно не би чекао на кредит - јасан је Стрика.

Из ГрО Социјалистичке партије Српске Бањалука поручују да је неопходно да се утврди ко је одговоран за пропаст бањалучког Водовода.

Додају да имају информације да су направљени вишемилионски дугови, и поручују да неко мора одговарати за лоше руковођење и рад.

- Наша партија се залаже за транспарентно и одговорно управљање јавним ресурсима и инсистира на поузданом водоснабдијевању свих грађана Бањалуке. Захтијевамо конкретне мјере и рјешења, а не изговоре и обећања. Потребна нам је посебна сједница градске Скупштине - рекао је одборник СПС-а.

Из ове партије су позвали градоначелника да се коначно суочи са стварним проблемима својих суграђана и да предузме хитне кораке како би се ситуација рјешила.

- Бањалука тражи вриједне руке озбиљних људи, а не ријалити политику у потрази за лајковима - закључио је Стрика.