latinica  ћирилица
16/07/2024 |  15:59 ⇒ 18:25 | Аутор: СРНА

Суљагић поручио Делегацији ЕУ да ће "паклено платити" јер је одала почаст убијеним Србима у Братунцу

Директор Меморијалног центра у Поточарима Емир Суљагић поручио је Делегацији ЕУ у БиХ да ће "паклено платити" за то што су њихови представници данас на гробљу у Братунцу одали почаст убијеним српским цивилима.
Емир Суљагић -
Емир Суљагић

Суљагић је на мрежи Икс написао да је "шокиран, потпуно шокиран" тиме што је Делегација ЕУ исказала поштовање, како он тврди, српским војницима.

- Каква срамота. Паклено ћете платити за ово, имате моју ријеч - навео је, између осталог, Суљагић.

Из Делегације ЕУ су навели да су њихов отправник послова Адебајо Бабђиде и дипломате из држава чланица ЕУ у БиХ отпутовали данас у Братунац и састали се са начелником општине Лазаром Продановићем како би се упознали са ситуацијом у општини, укључујући активности изградње повјерења међу заједницама.

Такође, како истучу из Делегације ЕУ у БиХ, одали су почаст невиним цивилима убијеним на том подручју у периоду од 1992-95.

- Емпатија и поштовање према свим невиним цивилним жртвама, као и прихватање историјских и судски утврђених чињеница су од кључне важности за стварање амбијента погодног за помирење - навели су из Делегације у објави на Иксу.

Суљагић је након првобитне објаве наставио да на истој друштвеној мрежи прозива Делегацију ЕУ у БиХ.