latinica  ћирилица
16/07/2024 |  15:31 ⇒ 15:55 | Аутор: РТРС

Додик: Надамо се доброј сарадњи са новим амбасадором САД; Са Марфијем је то било немогуће

У очекивању доласка новог амбасадора САД у БиХ, изражавамо наду у поновни почетак афирмативне и добре сарадње у постизању напретка и стабилности у БиХ, написао је предсједник Републике Српске Милорад Додик на свом Икс налогу.
Милорад Додик (Фото: instagram.com/mdodik.official) -
Милорад Додик (Фото: instagram.com/mdodik.official)

- Са садашњим амбасадором Мајклом Марфијем то није било могуће јер је његов однос био навијачки и пристрасан, на страни Бошњака. Он је у односе унио недопустив ниво личног и мрзилачког према Србима и Републици Српској - нагласио је Додик.

Додик је поручио да "Дејтонски мировни споразум спада међу најважнија међународна документа, а његово стварање и ступање на снагу било је немогуће без посредовања америчке стране".

- Разумијевање процеса, околности и специфичних односа који прате политички живот у БиХ кључ је подршке укупне међународне заједнице за очување дејтонских принципа на којима почивају мир, просперитет и стабилност у БиХ и региону. Поздрављамо и очекујемо сарадњу на основама узајамног поштовања и немијешања у унутрашња питања од стране дипломата у БиХ - навео је Додик.