latinica  ћирилица
15/07/2024 |  18:01 ⇒ 22:50 | Аутор: РТРС

Додик: Нећемо се помирити с одлуком ЦИК-а, искористићемо све правне могућности (ВИДЕО)

Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је да неће бити прихваћена одлука Централне изборне комисије БиХ да мандат Сњежане Новаковић Бурсаћ у Дому народа Парламентарној скупштини додијели Ненаду Вуковићу и да ће бити искориштене све правне могућности против те одлуке.
Додик Милорад (Фото: TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ/ bg) -
Додик Милорад (Фото: TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ/ bg)

Додик је рекао да су органи СНСД-а рекли да ће искористити све правне могућности у том погледу, не очекајући да се нешто деси, него како би се показало колико је ово апсурдан систем.

Он је истакао да се с политичког нивоа гледања неће помирити са одлуком ЦИК-а.

- Ако је било потребе, ЦИК је требало да врати Народној скупштини Републике Српске избор једног делегата у Дом народа Парламентарне скупштине БиХ, чиме би одговорност била пребачена на Народну скупштину. Немају те памети, хоће да омаловаже читаву Републику СРпску и читав систем посланика који су то изабрали. Видјећемо како ће се одвијати ствари, да не прејудицирам, али многи ће да осјете - рекао је Додик.

Он је поновио да делегате у Дом народа ПС БиХ бира Народна скупштина Републике Српске, а не ЦИК.

- Али још имамо снажне менторе и покровитеље из иностранства, па им дјелује да могу свашта да раде - рекао је Додик.

Након што је мандат за петог српског делегата у Дому народа ПС БиХ жријебањем преусмјерила ПДП-овом Ненаду Вуковићу умјесто Сњежани Новаковић Бурсаћ, Централна изборна комисија је данас измијенила и властиту одлуку о додјели мандата из јануара 2023. године.