latinica  ћирилица
15/07/2024 |  15:38 ⇒ 20:12 | Аутор: РТРС

Тактичко-показна вјежба МУП-а; Српска има обучену полицију (ФОТО/ВИДЕО)

У Источном Сарајеву одржана је сједница проширеног колегијума министра унутрашњих послова Српске, којој је присуствовао и предсједник Републике Српске Милорад Додик.
Додик у Источном Сарајeву - Фото: РТРС
Додик у Источном СарајeвуФото: РТРС

На колегијуму је анализиран рад Министарства у првих шест мјесеци ове године.

Фото: РТРС

Након сједнице, припадници Специјалне антитерористичке јединице и Жандармерије извели су тактичко-показну вјежбу у непосредној близини Административног центра с циљем приказивања обучености и вјештина, којој је присуствао и предсједник Српске.

Вјежба се састојала из двије фазе, прва је била одговор на терористички напад на Административни центар у Источном Сарајеву, а друга одговор на напад на конвој САЈ-а.

У вјежби су учествовала 24 припадника Жандармерије и 21 припадник САЈ. 

Министар унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран рекао је да МУП успјешно извршава своје надлежности, што показује и пад за десет одсто извршених кривичних дјела за шест мјесеци ове године.

Он је истакао да је стање безбједности у Републици Српској добро и задовољавајуће, да грађани живе у мирном и безбједном окружењу и да је заштићена имовина.

Додик је рекао да припадници Министарства унутрашњих послова успјешно обављају своје задатке, да Српска данас има обучену полицију и да је безбједносна ситуација добра.

- Да нема полиције Републике Српске, мислим да данас не би било ни Српске. Сигурно је да данас не би била овако безбједна и стабила безбједносна ситуација - нагласио је Додик.

Додик је рекао да му је драго што види да су дјела из области криминалитета у смањена и да су приоритети које улажу припадници МУП-а Српске избалансирани на начин да се баве свим питањима важним за безбједност.

- Као предсједник Републике увјерен сам да полицајци,припадници МУП-а и све структуре у оквиру тога, успјешно обављају све предвиђене и планиране задатке без заостатка. Зато ми као друштво морамо да учинимо све да они буду још бољи, спосбнији и да им набавимо још бољу опрему - рекао је Додик.