latinica  ћирилица
15/07/2024 |  12:55 ⇒ 14:21 | Аутор: sputniknews.com

На Трампа пуцано из три врсте оружја?

Према налазима аудио-експертизе, током атентата на бившег предсједника САД Доналда Трампа у Пенсилванији, на њега пуцано из три врсте оружја, јавио је "Си-Ен-Ен", позивајући се на форензичаре.
Трамп у тренутку неуспјелог атентата (фото: EPA-EFE/DAVID MAXWELL) -
Трамп у тренутку неуспјелог атентата (фото: EPA-EFE/DAVID MAXWELL)

У недељу је ФБИ саопштио да је убица дјеловао сам.

Према анализи директора Националног центра за медијску форензику на Универзитету Колорадо у Денверу Каталина Григораса и вишег научног сарадника на истој институцији Кола Вајткотона, прва три хица била из наводног оружја А, следећих пет хитаца испаљено је из наводног оружја Б, а последњи "акустични импулс" испаљен је из наводног оружја Ц.

Осим тога, "Си-Ен-Ен" наводи да је аудио-анализа потврдила да је нападач био на удаљености од 110-120 метара од бине на којој је Трамп говорио.

Амерички предсједнички кандидат Доналд Трамп је у суботу прекинуо јавно обраћање на митингу у Пенсилванији због пуцњаве.

Политичара је након покушаја атентата евакуисало обезбијеђење. Трамп је касније изјавио да је погођен у ухо и да је изгубио много крви.

Америчка тајна служба саопштила је да је убила осумњиченог који је испалио неколико хитаца према бини. У пуцњави је погинуо један од гледалаца, педесетогодишњи бивши ватрогасац, а двије особе су тешко повријеђене.