latinica  ћирилица
14/07/2024 |  13:00 ⇒ 13:03 | Аутор: РТРС

Званичници Српске оштро осудили покушај убиства Трампа

Званичници Републике Српске данас су ошто осудили покушај убиства Доналда Трампа на његовом предизборном скупу у Пенсилванији, на којем је бивши предсједник САД погођен у десно уво, док су учесник скупа и нападач убијени, а још двије особе теже повријеђене.
Република Српска - Фото: РТРС
Република СрпскаФото: РТРС

- Оштро осуђујем покушај убиства предсједничког кандидата и бившег предсједника САД Доналда Трампа - навео је предсједник Српске Милорад Додик на Иксу.

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић изјавила је да је шокирана вијешћу о покушају атентата на бившег америчког предсједника и предсједничког кандидата Републиканске странке на изборима 2024. Доналда Трампа.

- У овим тешким моментима, молим се за његово здравље и што бржи опоравак - истакла је Цвијановић.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић истакао је да је бивши предсједник САД Доналд Трамп, на кога је извршен неуспјели атентат, синоним борбе против оних који насиљем желе да остваре своје политичке амбиције, што у ни у ком случају не смије бити дозвољено.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић рекао је да је бивши предсједник САД и највјероватније предсједнички кандидат Републиканске странке Доналд Трамп синоћ изабран за америког предсједника.