latinica  ћирилица
15/07/2024 |  19:47 ⇒ 20:00 | Аутор: РТРС

Настављена агонија мјештана бањалучких насеља, данима без воде (ВИДЕО)

Настављена је агонија мјештана бањалучких насеља на плус 40. Данима без воде, протестују из вечери у вече. Синоћ су накратко блокирали магистрани пут Бањалука - Приједор.
Драгочај, протести - Фото: РТРС
Драгочај, протестиФото: РТРС

Да тога није било, кажу у Драгочају, питање је да ли би данас поподне добили воду. С мјештанима ни синоћ никог није било ни из Водовода, а ни из Градске управе.

Мјештани траже одговоре од надлежних, али кажу, одговора нема.

У Водоводу за све оптужују мјештане. Кажу, нерационално троше. Све док је тако, редовног снбдјевања неће бити. Бар такву је поруку директор Водовода послао посредством портпарола.

Из скупштинске већине у Бањалуци кажу, нису проблем мјештани, ни нарационална потрошња, већ нестручно руковођење Водоводом.

У Водоводу, којим руководи кадар ПДП-а, гинеколог Александар Золак, на питање да ли ће обнављати дотрајалу водоводну мрежу, одговорност пребацују на Градску управу.

За обнову дотрајале мреже треба још 12 милиона марака. Тако каже градоначелник, али не и да ће проблеми бити потпуно ријешени. Подсјећа, да досадашња улагања нису била мала.

На то предсједник градске Скупштине одговара податком да је 30 милиона обезбиједила претходна власт.

А док су Водовод и Градска админситрација без рјешења, мјештани чекају да падне киша, које према прогнози меторолога, неће још дуго бити.