latinica  ћирилица
14/07/2024 |  09:15 ⇒ 15/07/2024 | 14:03 | Аутор: ТАНЈУГ

Вучић: Надам се да ће лудило мржње у свијету да престане, желим Трампу брз опоравак

Предсједник Србије Александар Вучић данас је у Каиру изразио забринутост због напада на Доланда Трампа и поручио да се нада да ће то лудило мржње које се шири свуда по свијету да престане и пожелио Трампу брз опоравак.
Александар Вучић (Фото: TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ) -
Александар Вучић (Фото: TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ)

- Желео бих још једнон да изразим забринутост због ужасних догађаја који су се збили ноћас у САД, покушај атентата на бившег председника и што је још важније председничког кандидата Доналда Трампа. Желим му добро здравље и брз ооравак - рекао је Вучић послије састанка у Каиру са поглаваром Коптске православне цркве и патријархом Александријским Тавадросом II.

Вучић је рекао да се нада да ће престати то лудило мржње које се шири светом и да ће, како је рекао, постојати веће поштовање.

- И да ће бити мање агресије посебно од оних који увијек другима пребацују да су агресивни а најчешће баш са те стране долазе напади. Вјерујем у снагу америчког народа да све ово превазиђе и увјерење да ћемо и ми у Србији успјети да сачувамо разум и да разумемо колико је мир важан и колико је стабилност важна и да гурамо земељу напред - нагласио је Вучић.