latinica  ћирилица
13/07/2024 |  14:49 ⇒ 14:49 | Аутор: СРНА

Стевандић: Имамо пет кандидата за начелнике, а подржаћемо још два коалициона

Уједињена Српска имаће пет кандидата за начелнике општина на предстојећим локалним изборима, а подржаће још два коалициона кандидата, рекао је данас лидер ове партије Ненад Стевандић.
Ненад Стевандић - Фото: РТРС
Ненад СтевандићФото: РТРС

Он је навео да Уједињена Српска нигдје није направила коалициони договор са опозицијом из Републике Српске.

- Нешто мање смо се сликали, а више радили по терену и оно што тренутно имамо су више од 1.100 кандидата, пет плус два кандидата за начелнике од којих су већина фаворити - рекао је Стевандић новинарима у Бањалуци након Скупштине Уједињене Српске.

Стевандић је рекао да ће бити носилац листе за Бањалуку, те додао да у бањалучком Градском одбору Уједињене Српске нема одлуке о подршци било коме.

Он сматра да ће Уједињена Српска бити у прве три политичке партије у Бањалуци и да ће преузети вођење Скупштином града у наредном мандату.

Стевандић је оцијенио да у Бањалуци има "превише политичког рата" и да је одлука Уједињене Српске да избалансира и направи да у Бањалуци нема политичких ровова, већ да се реализују пројекти.

Он је навео да ће ова партија послије локалних избора имати огроман број предсједника локалних супштина, јер је у многим општинама "не само језичак на ваги, него и она која одлучује".