latinica  ћирилица
13/07/2024 |  13:38 | Аутор: СРНА

Којић: Срби су научили лекцију из прошлости

Предсједник Скупштине Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Бранимир Којић рекао је да су Срби научили лекцију из прошлости, да су искључиво за мир и да неће дозволити да поново доживе судбину какву су доживјели 1992. и 1993. године у Подрињу.
Бранимир Којић - Фото: РТРС
Бранимир КојићФото: РТРС

Којић је навео да је комеморација 11. јула у Поточарима најбоље показала циљ усвајања резолуције о Сребреници и да су се одмах сарајевски политичари утркивали ко ће више ударити на Републику Српску, Србију, њихово руководство, али и на комплетан српски народ.

Према његовим ријечима, ратнохушкачке поруке су се чуле из сваке изјаве, а то се дешавало пред свим страним и исламским дипломатама које су се "само задовољно подсмијевале и подгријавале ситуацију".

- Замислите само безобразлука Мајкла Марфија који каже да је он и његова држава увијек уз породице жртава, а никада није стао испред породице убијених Срба, чиме нам је на перфидан начин признао да за њега наше жртве нису жртве и тиме дао додатна крила свима да наше жртве маргинализују - указао је Којић.

Он је оцијенио да ће се сљедеће године, када се буде обиљежавало 30 година у Поточарима, "бити демонстрација силе и отворено вријеђање свега српског".

Којић је рекао да му се чини, а да би волио да гријеши, да Сарајево жели рат, "поново желе крв, страдање и хаос, а за све то би поново да оптуже Србе".

- Политичари из Сарајева очигледно да су осокољени чињеницом да запад стоји иза њихових леђа и свјесно их наводи да нападају на све што је српско, али би требали знати да смо и ми Срби научили лекцију из прошлости и да смо спремни да сачувамо сваког свог грађанина и да смо искључиво за мир, али нећемо дозволити да поново доживимо судбину коју смо доживјели 1992-1993. у Подрињу - нагласио је Којић.