latinica  ћирилица
13/07/2024 |  10:54 ⇒ 12:29 | Аутор: СРНА

Кецмановић: У настајању су чак три БиХ , одлазећи Марфи и лажни Шмит би да врате вријеме уназад

БиХ коју бране одлазећи амбасадор САД у БиХ Мајкл Марфи и лажни Кристијан Шмит постоји искључиво у њиховим правилима, мјерама, декретима, забранама по основу антиуставних бонских овлашћења и у пресудама њихових судова које нико не узима озбиљно, а за то вријеме сат откуцава и у настајању су чак три Босне, сматра професор Ненад Кецмановић.
Ненад Кецмановић - Фото: СРНА
Ненад КецмановићФото: СРНА

Према његовим ријечима, то је дио метапроцеса, ресуверенизације и вишеполаризације, а Свесрпски сабор и Декларација која је усвојена на њему "само су дали мајеутичку подршку лакшем порођају тог новог свијета".

- Одлазећи Марфи и лажни Шмит у име суперсиле у опадању која губи у Украјини и компромитује се у Гази и иза Еуфора и НАТО-а покушавају да зауставе вријеме или чак да казаљку историјског сата врате уназад - додао је Кецмановић.

Према његовим ријечима, оног дана када су укинули прву ентитетску надлежност дали су за право и домаћим актерима да се свако понаша по свом и створили хаос и распад у коме себе чине неопходним за чување БиХ каква не одговара ни Бошњацима ни Србима ни Хрватима.

- Живјели су домаћини и раније као империјална колонија, али су два народа активно пристајала, а само један се активно бунио. Зато је данас превентивно за све крив народ у Српској и предсједник Милорад Додик на суду у Сарајеву, као што су били и Принцип и Младобосанци у Бечу, Слобо, Радован и Ратко у Хагу - написао је Кецмановић у ауторском тексту у Политици.

Према његовим ријечима, сада и Срби знају превентивно на свом терену о "надлежностима", "раздруживању", "заједничкој будућности".

- Ако треба, може и референдум. И сам предсједник САД Џозеф Бајден вели: Напустимо ли Украјину, промијениће се динамика ситуације на Балкану. Да ли још мало тактизирати док се то не догоди или почети са одбројавањем - упитао је Кецмановић.

Он је поручио да је Дејтон на српској страни.

- А тај документ једино је принципијелно упориште за све унутрашње и спољне актере. Све остало је однос снага - навео је Кецмановић.