latinica  ћирилица
12/07/2024 |  21:00 ⇒ 21:10 | Аутор: РТРС

Мјештани Драгочаја и вечерас мирно протестовали; Траже хитан састанак са руководством Водовода (ВИДЕО)

Незадовољни мјештани бањалучког насеља Драгочај који су данима без воде и вечерас су одржали мирни протест и исказали своје незадовољство. Захтијевају нови састанак са градским властима јер, тврде, обећали су да ће Водовод ријешити проблем, али се то, нажалост, није десило. Поручују да ће протести бити настављени све док се њихов проблем не ријеши.
Мјештани Драгочаја - Фото: РТРС
Мјештани ДрагочајаФото: РТРС

- Прошле године имали смо такође проблема са водом. Ишли смо пред Градску управу, али ништа нисмо постигли са договором, већ након протеста смо добили воду. Синоћ смо одржали први протест. Дошли су људи из Градске управе, били су коректни. Дошли су да нас подрже - рекао је Марко Марић, предсједник МЗ Драгочај.

Истакао је да се нико из Водовода није појавио, што је поражавајуће и додао да има људи који су и 52 сата без воде, па чак и 72.

- Надамо се да ће се ово што прије ријешити - рекао је Марић.

Трудница Милана Дојчиновић, мајка троје дјеце, истакла је да је већ пет дана без воде.

- Дјеца су код моје мајке. Нисам у могућности да будем са њима, а требам се за пар дана породити. Гдје да доведем бебу? У кућу без воде, са још троје дјеце? Надлежне институције треба да буде срамота због овога што се дешава. Ми хоћемо воду, три сата дневно, три сата дневно - навела је Дојчиновићева.

Поражавајуће је у данашње вријеме, додала је Стана Миланко мјештанка Драгочаја, да у 21. вијеку да људи могу бити пет дана без воде, и да се рјешење не назире.

- Престрашно је за све, а нарочито за људе који имају стоку.  Овдје нико није дошао од силе већ муке, и туге и жалости. Надам се да ће се све ријешити у што скоријем времену - рекла је Миланко.