latinica  ћирилица
12/07/2024 |  17:22 ⇒ 20:33 | Аутор: РТРС

Расту температуре ваздуха у Бањалуци али и незадовољство због редукције воде (ВИДЕО)

Тропске врелине и субјективни осјећај и изнад 40 степени, а у појединим бањалучким насељима грађани су данима без воде. Док градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић каже да је проблем у временским непогодама, предсједник градске скупштине Љубо Нинковић, тврди да је проблем лоше управаљање ПДП-ових кадрова.
Вода - Фото: РТРС
ВодаФото: РТРС

Нова вијест али и најбитнија за грађане бањалучких насеља која су без воде - од сутра ће је добити.

Међутим, у појединим и даље остају на снази редукције.

- Данас ће добити воду сва поткозарска села, као и Драгочај и Рамићи. Обезбиједили смо да и Драгочај и Куљани имају све вријеме воду, да у том дијелу не морамо ићи са редукцијом, јер смо њихов систем преспојили на један други начин - рекао је Драшко Станивуковић, градоначелник Бањалуке.

Љубо Нинковић, предсједник Скупштине града Бањалука истиче да се на челу градског Водовода налази некопетентна личност, гинеколог.

- Претходно је на челу овог предузећа био човјек који није марио за послове Водвода него је само слушао људе из ПДП-а и градске администрације. Оно што је дошло као потврда јесте да су ипак на челу нестручни људи. Не само директор, него и руководиоци радних јединица, који нису у стању да владају системима који су изграђени у посљедњих десет или 15 година - сматра Нинковић.