latinica  ћирилица
12/07/2024 |  15:39 ⇒ 15:58 | Аутор: СРНА

Брод: Служен помен за 24 погинула борца Војске Српске из Винске

У бродској мјесној заједници Винска данас је испред спомен-обиљежја служен помен за 24 погинула борца Војске Републике Српске из овог мјеста и том приликом поручено да је много живота дато за вјеру, слободу и истину.
Брод - парастос - Фото: СРНА
Брод - парастосФото: СРНА

Предсједник Предсједништва општинске Борачке организације Зоран Видић рекао је да су укупно 244 борца из општине Брод страдала за ослобођење Брода и за Републику Српску.

- Данас смо се окупили овдје на парастосу за 24 погинула борца из мјесне заједнице Винска. Нажалост, у свакој мјесној заједници многи су борци дали своје животе - навео је Видић.

Он је истакао да је обавеза ове организације, као и локалне власти и становништва општине да чува успомену на погинуле борце и нагласио да је традиција окупљања у Винској велика обавеза јер је много живота дато за вјеру, слободу и истину.

- Овдје је традиционално на Петровдан парастос са великим бројем присутних који се одазову. Ово је фин примјер и за остале мјесне заједнице - додао је Видић.

Члан Предсједништва општинске Борачке организације из Винске Томислав Јовичић рекао је да су 24 погинула борца били часни и поштени људи, који су дали живот за одбрану и за слободу.

- Ми сваке године овдје организујемо парастос на Петровдан за наше погинуле борце - додао је Јовичић, који је борац прве категорије.

Вијенце на спомен-обиљежје код Цркве рођења Пресвете Богородице положиле су породице погинулих бораца, представници општине Брод, Борачке организације, мјесне заједнице Винска, као и многи други други становници општине Брод.