latinica  ћирилица
12/07/2024 |  14:11 ⇒ 14:19 | Аутор: СРНА

Жунић: Резолуција схваћена на прави начин - као средство за обрачун са Србима

Резолуција о Сребреници у већем дијелу свијета схваћена је на исправан и једини могући начин - као средство за обрачунавање са Србима кроз етикетирање цијелог народа да би се Њемачка опрала од своје срамне прошлости, поручио је за Срну шеф посланичког клуба СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Игор Жунић, коментаришући наводе нелегалног Кристијана Шмита који је истакао да је овај документ "намјерно погрешно схваћен" у политичке сврхе.
Игор Жунић - Фото: РТРС
Игор ЖунићФото: РТРС

- Чињеница да је Њемачка спонзор тог неуспјешног пројекта објаснила је све намјере које су њени креатори имали. Она је политички документ, који је показао сву дволичност Њемачке, Америке и још неких земаља које нису нашле за важно да говоре о страдањима и геноциду почињеном над Србима, али су нашли да распакују тему Сребренице, како би се мање говорило о неким другим дешавањима - рекао је Жунић, говорећи о ауторском тексту Шмита за Франкфуртер Алгемајн Цајтунг.

Каже да је резолуција политички чин, који експлоатише њемачки лажни представник који напада Српску, јер нико неће да призна некога ко нелегално борави у БиХ.

- Које су стварне намјере такве личности говоре хвалоспјеви о Младену Иванићу, као и састанци са Јеленом Тривић - указао је Жунић.

Увјерава да њихови планови да Српској подметну неког новог Исака и сличне типове попут оних које гледамо у Федерацији, неће проћи у Републици Српској, јер то српски народ неће дозволити.

- Као изабрани представници народа, наша дужност и обавеза је да представљамо свој народ и радимо оно што народ од нас очекује, те заштитимо њихова права. Свака ријеч и све што ради руководство Српске, и то врло успјешно, је жеља српског народа - истакао је Жунић.

Каже да је Српска спремна за разговор и дијалог, али није спремна да улази у било какву комуникацију са непризнатим, нелегалним личностима који уз подршку Америке овдје праве хаос.

- Нико у Републици Српској не разговара са Шмитом, а то што Иванић и остали, бивши и садашњи ПДП-овци трче и код нелегалног и неименованог човјека, говори да су спремни на све, па и на сарадњу с онима који желе да угасе Српску - закључио је Жунић.

Шмит је такође и похвалио бившег члана Предсједништва и почасног предсједника ПДП-а Младена Иванића, наводећи да је он био спреман на разговоре и да треба окупити оне који мисле другачије од предсједника Републике Српске Милорада Додика.

Нелегални Кристијан Шмит критиковао је и одржавање Свесрпског сабора у Београду и доношење Декларације, истакавши да је ријеч о покушају рушења Дејтонског споразума, иако се у тексту овог документа позива на пуно поштовање Дејтона, односно Устава.