latinica  ћирилица
12/07/2024 |  13:40 ⇒ 14:28 | Аутор: РТРС

Нешић: Свакодневна ратнохушачка политика сарајевских политичара

Не постоји никаква 'великосрпска политика' нити било ко од српских политичара и српског народа позива на сукобе, али, постоји свакодневна ратнохушкачка политика појединих безобразних сарајевских политичара, предвођених предсједавајућим Пресједништва БиХ Денисом Бећировићем, истакао је предсједник ДНС-а Ненад Нешић.
Ненад Нешић - Фото: РТРС
Ненад НешићФото: РТРС

- Након његовог јучерашњег крајње непримјереног говора, пуног мржње према Србима, најискреније сматрам да је неопходно хитно увести обавезне психијатријске прегледе за носиоце највиших функција - наводи се у саопштењу.

Из поштовања према трагедији и жртвама, подвлачи Нешић, јуче није желио ништа да коментарише.

- Подриње и Сребреница су мјесто вјечне опомене с којег је једино одговорно слати поруке мира. Умјесто тог, популиста Бећировић позива на нове сукобе, сије мржњу и раздоре. Од његових испразних говора нико нема користи, а најмање Бошњаци. Да му је заиста стало до тих људи, искористио би своју позицију и организовао међународну донаторску конференцију за економску помоћ Сребреници у којој више скоро нико не жели да живи, у којој нема пекаре, меснице нити апотеке - каже Нешић.

Протекле године су, истиче он, показале да БиХ нема већег пријатеља од Србије.

- Када смо били затворени у доба короне, Србија је та која је донирала вакцине и респираторе БиХ, а не они на које се позива Бећировић. Србија је та која нам је тада слала брашно. Када је Сарајево остало без гаса, Србија је та која је спасила Сарајлије од зиме - подсјећа Нешић.

Никаква политичко-медијска агресија недораслих популиста попут Бећировића не може наудити Србији, нити оспорити чињенице да Србија убрзано економски напредује, да је фактор стабилности и мира у региону, наводи он.

- Предсједник Србије Александар Вучић преживио је и у пензију испратио много популиста и деструктиваца попут Бећировића. Испратиће убрзо и њега. Животни стандард Сарајева и Београда најбоље показује да су највећа жртва Бећировићеве политике управо Бошњаци које свађа са свим комшијама. Одговорни политичари, скоро 30 година након рата, граде мостове, пријатељства, раде на заједничком економским и привредним пројектима, и то је српска политика. Они који не воле свој народ – сију мржњу и призивају сокобе, сањајући о реализацији ратних циљева – и то је политика Дениса Бећировића - поручио је Нешић.