latinica  ћирилица
12/07/2024 |  11:55 ⇒ 11:59 | Аутор: РТРС

Минић са делегацијом Подласког Војводства у Пољској о сарадњи (ВИДЕО)

Представници делагације Подласког Војводства из Пољске током званичне посјете Републици Српској разговарали су са министром пољопривреде Савом Минићем о реализацији и сарадњи на неколико пројеката. Ријеч је о производњи млијека, пољопривредне механизације и хране.
Делегација Покрајине из Пољске код министра Минића - Фото: РТРС
Делегација Покрајине из Пољске код министра МинићаФото: РТРС

- Сарадња се огледа у више сфера - од производње млијека, развоја еколошких домаћинстава и производње хране, која је, како видимо овдје, одличног квалитета - истакао је Вјеслава Бурнос, Подмаршал Војводства Подласког.

Ресорни министар истакао је да је ова област у Пољској слична нашој у Српској што отвара могућности за сарадњу у области пољопривреде. Најавио је узвратну посјету у новембру гдје би требало да буду догорене конкретне мјере сарадње.

- Ми смо свјесни да би сутра могли пласирати своје производе, да ли на заједничко тржиште или засебно али морамо имати развијену примарну прераду. Ту ћемо развити сарадњу која ће бити доста конкретнија - нагласио је Минић.

У новембру се очекује узвратна посјета делегације Републике Српске

- Импресионирани смо посјетом овдје. Имали смо веома успшјешан радни састнак са министром пољопривреде и његовим сарадницима. Током овог састанка смо већ договорили наредни корак а то је узвратна посјета и даља реализација конкретних мјера - нагласио је Јацек Пјорунек, члан Управног Одбора Војводства Подласког.