latinica  ћирилица
12/07/2024 |  11:36 ⇒ 17:47 | Аутор: РТРС

Наредне седмице именовање директора приједорског Аутотранспорта (ВИДЕО)

Проблеми с којима је суочен приједорски Аутотранспорт ускоро ће бити ријешени, најављено је из градске управе. Нови директор овог предузећа биће именован почетком наредне седмице, када је најављен и састанак градоначелника Слободана Јавора с радницима Аутотранспорта.
Аутобуска станица Приједор - Фото: РТРС
Аутобуска станица ПриједорФото: РТРС

Због неповољних вишемилионских кредита подигнутих прије десет и репрограма урађених прије пет година, приједорски Аутотранспорт дошао је у изузетно тешку ситуацију. Плате радницима касне, а због финансијских проблема, поједине линије морале су да буду обустављне.

- Ми ћемо обезбиједити додатна новчана средства која ћемо уплатити на рачун предузећа већ у наредној седмици, како би прије свега радници добили плате, а онда ћемо учинити све како би све линије несметано наставиле с радом - поручио је градоначелник Приједора Слободан Јавор.

Проблеми у Аутотранспорту настали су прије десет година, а сада је дошло до ескалације, истакао је Јавор. Он је додао да ситуација у овом предузећу јесте тешка, али уз добру организацију може да се стабилизује.

- Обзиром на то да је у претходном периоду градској Управи из Аутотранспорта достављена информација да је један од највећих проблема одржавање великих аутобуса, а да је у исто вријеме капацитет путника мали, наш приједлог је да им набавимо два мини-буса, како би трошкови амортизације били смањени - додао је Јавор.

Град Приједор формирао је тим који ће се бавити овим поблемом, а од новог директора који ће бити именован наредне седмице очекујемо да има визију и да изнесе конкретне приједлоге који би омогућили да се Аутотранспорт подигне на ноге, закључио је Јавор.