latinica  ћирилица
12/07/2024 |  10:51 | Аутор: СРНА

Стевандић: Патолошка опсесија Бећировића српским политичарима и земљама

Предсједник Народне скупштине Републикие Српске Ненад Стевандић рекао је да бошњачки члан Предсједништва БиХ Денис Бећировић показује озбиљну опсесију свим српским политичарима и земљама, те је истакао да је то код њега "више у сфери патолошког, а не рационалног".
Ненад Стевандић (фото: TANJUG/ RADE PRELIĆ) -
Ненад Стевандић (фото: TANJUG/ RADE PRELIĆ)

- Оптерећен је прво предсједником Србије Александром Вучићем, кога се очигледно боји, што показују такве реакције и увреде упућене њему и Србији. Њихов извор је вјероватно у великом страху, љубомори и конкуренцији, што је за њега прилично недостижно - рекао је Стевандић.

С друге стране, додао је он, осионост и оптерећеност Бећировића Републиком Српском и свиме оним што она представља својим дејтонским статусом, као и њеним предсједником или функционерима говори да је то код њега више у сфери патолошког, а не рационалног.

- Чињеница је да ми то треба тако да гледамо, да се издигнемо изнад тога. Он није произвођач било чега, ни у привредном ни у духовном нити политичкоим смислу. Он је човјек који се једноставно бави деструкцијом и на њој покушава направити популарност. Тачка - закључио је Стевандић.

Бећировић је у обраћању у Поточарима говорио о опасностима које "поново пријете опстанку БиХ", те оцијенио да "постоје бројне сличности између великосрпске идеологије и политике из 1992. године и данас".