latinica  ћирилица
12/07/2024 |  10:02 | Аутор: РТРС

ЦИК: Нови водени жиг за гласачке листиће биће израђен у Словенији

Предсједник Централне изборне комисије БиХ Ирена Хаџиабдић потписала је са словеначком компанијом "Радече папир нова" уговор о изради и чувању новог сита /алата/ за израду воденог жига за производњу папира који ће се користити при штампању гласачких листића за локалне изборе 2024. године.
ЦИК - гласачки листић - Фото: Уступљена фотографија
ЦИК - гласачки листићФото: Уступљена фотографија

Уговор је потписан јуче у просторијама компаније "Радече папир нова".

Власник сита за израду воденог жига је Централна изборна комисија /ЦИК/ БиХ, што је регулисано потписаним уговором, као и остала питања у вези са заштитом, кориштењем и чувањем сита за израду воденог жига, саопштено је из Комисије.

Током боравка у Словенији, Хаџиабдићева је у детаље прецизирала и договорила додатне механизме заштите цијелог процеса, прије свега контроле израде папира, као и свих других радњи, све до транспорта папира у БиХ, а све по већ раније утврђеном плану активности.

Произвођач сита се обавезао да ће својим прописаним мјерама предострожности обезбиједити чување сита у трезору, његово физичко и електронско обезбјеђење 24 часа на дан, те видео-надзор како би се спријечила могућност злоупотребе сита.

Трошкови израде сита /алата/ за израду воденог жига су урачунати у укупну цијену штампања гласачких листића.