latinica  ћирилица
12/07/2024 |  09:18 ⇒ 09:20 | Аутор: РТРС

Расписан конкурс за додјелу спортских стипендија за 2024. годину

Министарство породице, омладине и спорта расписало је конкурс за додјелу стипендија перспективним спортистима, спортистима са инвалидитетом и потенцијалним олимпијским кандидатима које се финасирају из буџета Републике Српске за 2024. годину.
Министарство породице, омладине и спорта (фото: илустрација) - Фото: РТРС
Министарство породице, омладине и спорта (фото: илустрација)Фото: РТРС

Стипендије на годишњем нивоу износе 3.000 КМ за потенцијалне олимпијске кандидате и 2.000 КМ за перспективне спортисте и спортисте са инвалидитетом.

- Право учешћа на конкурсу имају спортисти који испуњавају услове да су држављани Републике Српске, да су рођени 2006, 2007, 2008. и 2009. године, да су чланови спортског удружења - клуба који је удружен у спортски савез Републике Српске, да се у текућој години активно баве спортским активностима, те да су у претходним годинама остварили значајне резултате на међународним званичним такмичењима, балканским, европским и свјетским првенствима, такмичењима у Републици Српској и БиХ, да активно и савјесно испуњавају обавезе према клубу, репрезентацији Републике Српске и другим репрезентативним селекцијама по избору спортског савеза Републике Српске и да редовно похађају школу или факултет и да се залажу на свом стручном образовању - наводи се у саопштењу Министарства породице, омладине и спорта.

Конкурс је отворен 30 дана од дана објављивања, а пријавни образац се може преузети ОВДЈЕ.