latinica  ћирилица
11/07/2024 |  20:15 ⇒ 12/07/2024 | 07:10 | Аутор: РТРС

Мјештани Драгочаја протестовали због одлуке Градске управе о редукцији воде (ВИДЕО)

Незадовољни мјештани бањалучког насеља Драгочај, протестовали су вечерас због, како кажу, срамне одлуке Градске управе да се уведе редукција за воду.
Протест мјештана Драгочаја - Фото: РТРС
Протест мјештана ДрагочајаФото: РТРС

Сматрају да надлежне институције морају хитно пронаћи алтернативна рјешења како би се избјегле рестрикције и заштитило здравље и достојанство грађана који и након два дана немају воду.

Предсједник Мјесне заједнице Драгочај Марко Марић сматра да је стање са водом неподношљиво.

- Ја немам 26 сати воду, али има и оних који је немају 48. То је права катастрофа. Ово није политика, ово је животно питање - поручио је Марић.

Мјештанин Драгочаја Мирослав Тадић додаје да много људи има стоку коју не могу напојити.

- И прије 15 дана је био исти проблем. Четири дана ссмо били без воде, а како је кренуло нећемо је имати никако - додао је Тадић.

Исту муку муче и мјештани мјесне заједнице Поткозарје. Надлежнима су скретали пажњу на проблеме, али како кажу, узалуд.

Фото: РТРС

- Нећемо стати. Ако смо дошли овдје данас пред Дом културе Драгочај, доћи ћемо и пред Градску управу сутра и донијећемо неке канистере, канте воде, па да лично питамо градоначелника Драшка Станивуковића да ли он може да се окупа са 20 литара воде и да напоји стоку - навела је Мирјана Станивуковић, М3 Поткозарје.

Незадовољни грађани неколико бањалучких насеља најављују протесте све док се њихови проблеми не ријеше. Нека од рјешења су и предлагали, али изгледа да слуха за то нема.

Подсјећамо, мјештани појединих насеља више од три дана немају воду. Градоначелник Драшко Станивуковић тврди да је без воде мање од три одсто приградских насеља.