latinica  ћирилица
11/07/2024 |  15:49 ⇒ 15:50 | Аутор: СРНА

"Све у вези са продајом земљишта на Јахорини у складу са Уставом и законима Српске"

Министарство трговине и туризма Републике Српске нагласило је да су све активности по предмету у вези са продајом земљишта на Јахорини на локалитету "Вучији мост" реализоване у складу са Уставом и законима Српске и надлежностима датим Дејтонским мировним споразумом.
Министарство трговине и туризма (Фото: илустрација) - Фото: РТРС
Министарство трговине и туризма (Фото: илустрација)Фото: РТРС

Из Министарства трговине и туризма Републике Српске је речено да су се упознали путем медија и интернет странице Уставног суда БиХ о одлуци суда у вези са продајом земљишта на локалитету "Вучији мост", али је неће коментарисати до њеног званичног објављивања.

- Узимајући у обзир да у доступним информацијама нису наведени сви правни основи по којем је предметна одлука донесена, Министарство трговине и туризма неће коментарисати предметну одлуку до њеног званичног објављивања које је најављено у што скоријем року - навели су из Министарства.

Из ресорног министарства су додали да ће по објави одлуке и упознавању њеном садржају размотрити и покренути даље законске процедуре у складу са могућим правним средствима.

- Како смо и раније истицали, никоме нећемо допуштати да негира те надлежности и намеће неке одлуке и да ћемо против свих који то буду радили покренути поступке пред надлежним органима Републике Српске - поручили су из Министарства трговине и туризма Српске.

Крњи Уставни суд БиХ утврдио је да одлука Владе Федерације БиХ о промјени намјене шумског земљишта и његовом привременом кориштењу у друге намјене није у складу са Уставом БиХ, а исти закључак има и када је ријеч о продаји некретнина на Јахорини у Републици Српској, наводећи да је ријеч о "државној имовини".