latinica  ћирилица
10/07/2024 |  23:14 ⇒ 11/07/2024 | 07:40 | Аутор: РТРС

Борац у судијској надокнади до побједе над шампионом Албаније (ФОТО/ВИДЕО)

У првом мечу првог кола квалификација за Лигу шампиона, фудбалери Борца остварили су побједу у Бањалуци над шампионом Албаније, саставом Егнатије (1:0), и то поготком Дамира Хреље у шестом минуту судијске надокнаде.
Утакмица, Борац - Егнатија - Фото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja
Утакмица, Борац - ЕгнатијаФото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

Био је Борац бољи и заслужено одлази са минималном предношћу у Албанију. Имали су Бањалучани подршку готово пуног стадиона.

Прво полувријеме није донијело допадљив фудбал. Најбољу прилику имао је Стојан Врањеш, када је са гол линије главом пребацио празан гол Егантије. Гости су запријетили у судијској надокнади, али покушај Фангаја отишао је поред лијеве стативе гола Шишковског.

У наставку, још тврђи меч. Борац је резултатску предност покушао надоградити, поготово од 60. минута, када је поцрвенио Зејнуали, а у свлачионицу га је послао ВАР систем, јер је судија првобитно показао жути картон, али након интервенције из собе, промијенио је одлуку и показао пут у свлачионицу.

Неколико минута након тога прекид меча. Гости су напустили терен због скандирања са трибина. Прекид је трајао 10 минута.

У наставку сусрета, као да су се играчи охладили и без обзира на 14-минутну надокнаду изгубљеног времена Борац је почео правити прави притисак тек у надокнади меча. И то се исплатило у шестом минуту сусрета, када је Дамир Хреља погодио главом за велико славље играча и навијача на Градском стадиону. У самом финишу поцрвенио је Ендрека, па су се гости бранили са осам играча у пољу (+голман).

Реванш је на распореду за седам дана, у Елбасану, а побједник ће у 2. колу играти против грчког тима, ПАОК-а из Солуна.