latinica  ћирилица
10/07/2024 |  20:05 ⇒ 20:05 | Аутор: СРНА

ДЕМОС Пале изненађен саопштењем СНСД-а

Из Општинског одбора Демократског савеза Пале саопштено је да су изненађени данашњим саопштењем паљанског Савеза независних социјалдемократа и низом, како кажу, изнесених неистина и злонамјерних коментара.
ДЕМОС - Фото: РТРС
ДЕМОСФото: РТРС

Из паљанског ДЕМОС-а наводе да је током протеклих осам година ова партија представљала поузданог и стабилног партнера не само СНСД-а, већ и свих грађана Пала, у даљем развоју општине и услова живота свих суграђана.

- Све те године у ДЕМОС-у смо вјеровали у сарадњу и добре међусобне односе, али на основу свега што смо данас имали прилику прочитати, закључујемо да смо у то вјеровали само ми, док су наше колеге из СНСД-а, очигледно, само чекале прву прилику на којој ће показати право лице и оно што мисле о нама. Жалосно је што, у сврху политичке кампање, причају неистине о пословању предузећа којима руководи кадар ДЕМОС-а, посебно јер су све те информације лако провјерљиве и доступне, како нашим грађанима, тако и широј јавности. Не желећи да улазимо у полемике и доказивања, суд о томе како предузећима руководи наш кадар препустићемо запосленима у тим предузећима и нашим суграђанима који то, ипак, најбоље знају - додаје се у саопштењу.

Реагујући на саопштење Општинског одбора СНСД-а Пале, који је данас ппозвао предсједника ДЕМОС-а Недељка Чубриловић да се изјасни - да ли је власт или опозиција и да ли је у издају републичке коалиције кренуо са Пала, из паљанског ДЕМОС-а наводе да тензије од СНСД-а започињу оног момента кад је њихова партија саопштила да има кандидата за начелника општине.

- Наша понуда је била да заједнички кандидат наше коалиције буде из ДЕМОС-а, што локални СНСД није прихватио. Након низа разговора одлучено је, а и договорено на нивоу два предсједника странака, да у изборну трку идемо са два кандидата - наводи се у саопштењу.

Општински одбор ДЕМОС-а подсјећа да је СНСД почетком јуна саопштио име свог кандидата, а ДЕМОС неколико дана касније.

- Након тог дана започињу напади на нашу странку, а неколико дана касније смијењен је и наш кадар у општинској управи. Трудећи се да покажемо разумијевање у такву логику развоја догађаја, а и из поштовања према заједничким годинама рада, ДЕМОС није реаговао на ове нападе и смјене. До данас ДЕМОС ни на који начин није нападао СНСД на локалном нивоу, нити покушао да умањи досадашње резултате рада актуелног начелника Бошка Југовића и скупштинске већине, чији смо донедавно и сами били дио - додаје се у саопштењу.

Из паљанског ДЕМОС-а кажу да ће са том праксом наставити и у наредном периоду, а искрено се надају и апелују на СНСД да промијени приступ и, како кажу, не трује јавност непотребним тензијама и, још горе, изношењем низа неистина.

О томе да су, како сматрају, квалитет њиховог кандидата препознали и грађани и друге политичке партије, говори подршка коју им пружају, а на грађанима је да дају свој суд 6. октобра на локалним изборима.

Из паљанског ДЕМОС-а наводе да је ова странка отворена за разговоре са свим политичким опцијама и да ће разговарати и прихватити подршку свих оних субјеката који подржавају њихову визију развоја општине Пале.

Општински одбор СНСД-а Пале саопштио је данас поводом, како су рекли, неочекиване и непринципијелне одлуке дојучерашњих коалиционих партнера ДЕМОС-а да се, послије осам година управљања општином, удруже са опозиционим СДС-ом против СНСД-а да је овај потез ДЕМОС-а чиста издаја бирача који су их подржавали током протеклих осам година, а у којима је СНСД, као стуб владајуће већине, био мотор промјена и бројних пројеката важних за живот грађана Пала, вјерујући у заједничку визију и програм СНСД-а и ДЕМОС-а.

- Овај потез ДЕМОС-а је чиста издаја бирача који су нас подржавали током протеклих осам година, у којима је СНСД био мотор промјена и бројних пројеката важних за живот грађана Пала, вјерујући у нашу заједничку визију и програм. ДЕМОС, наш досадашњи партнер, и опозициони СДС, одлучили су, међутим, да се удруже кроз лажни договор, који је супротан свим нашим принципима. Њихова најављена сарадња у савезу који се може назвати издаја показује право лице тих политичких субјеката, који су спремни да жртвују интересе грађана зарад својих личних амбиција и политичке користи - наглашава се у саопштењу паљанског СНСД-а.