latinica  ћирилица
10/07/2024 |  19:29 ⇒ 20:25 | Аутор: РТРС

Срби имају заједничког кандидата за начелника Сребренице (ВИДЕО)

Милош Вучић биће заједнички кандидат српских партија за начелника Сребренице. Подржали су га СНСД, СДС, ДНС, Уједињена Српска.
Милош Вучић - Фото: РТРС
Милош ВучићФото: РТРС

Овај 36-годишњи дипломирани правник на локалним изборима стаће на црту Хамдији Фејзићу, заједничком пробосанском кандидату из СДА.

Вучић је успио да обједини све политичке партије са српским предзнаком. Очекује подршку српског народа, али и свих других грађана Сребренице који желе добро овој локалној заједници.

- Показана је изузетна политичка зрелост и национална одговорност и озбиљност, што радује пред почетак предизборне кампање - рекао је Вучић.

Као приједлог Општинског Одбора СНСД-а , након састанка и договора у Бањалуци код предсједника Српске Милорада Додика, подршку је добио и од СДС-а, ДНС-а, Уједињене Српске, али и других партија и организација у Српској.

- Вучић је српски кандидат и за њега ћемо гласати, а очекујем да добијемо и српску скупштинску већину - рекао је Момчило Цвјетиновић, предсједник ОО СДС-а Сребреница.

Из СНСД-а упозоравају да Бошњаци путем гласања у одсуству и у како наводе, врећама, припремају подвалу. Изборним инжењерингом желе да увезу гласаче и понове 2012. када су о судбини Сребреничана одлучивали људи из Аустрије, Холандије, Тузле и Сарајева, каже Радомир Павловић, предсједник ОО СНСД-а.

- Они се спремају на инжењеринг, да попишу људи да гласају у одсуству. То им је последњи адут, јер је на основу бирачког списка, који сад имамо, већинско српско бирачко тијело - каже Павловић.

Досадашњи начелник Сребренице Младен Грујичић након осам година повлачи се с ове функције. Каже да је Вучић избор којег ће подржати. Ако будемо јединствени, додаје Грујичић, Срби неће доживјети судбину прије његовог мандата када су, у годинама када је Бошњак био начелник, били дисктриминисани.

- Тада су српска села тотално била запостављена, није урађена ниједна српска кућа, ниједна фасада... Сјећам се 2015. године, посљедице се и сад виде када нам је прије неколико дана стигла пресуда из те године од 240.000 КМ, како су се бахато понашали и нико други не испашта него народ Сребренице - каже Грујичић.

На предстојећим локалним изборима који ће бити одржани 6. октобра и пробосанске странке имаће једног кандидата - Хамдију Фејзића из СДА, бившег замјеника начелника ове општине. На наш телефонски позив Фејзић је одговорио кратко да ове седмице нема времена за разговор са нашом екипом.