latinica  ћирилица
10/07/2024 |  10:09 ⇒ 19:24 | Аутор: СРНА

Сребреница: Милош Вучић очекује искрену подршку и изборну побједу

Заједнички кандидт српских политичких партија и удружења проистеклих из рата за начелника општине Сребреница Милош Вучић захвалио је српским политичким актерима за указано повјерење и постигнуто јединство око избора заједничког кандидата за начелничко мјесто.
Општина Сребреница - Фото: РТРС
Општина СребреницаФото: РТРС

- Показана је изузетна политичка зрелост и национална одговорност и озбиљност што радује пред почетак предизборне кампање - рекао је Срни Вучић.

Милоша Вучића је за начелника општине предложио Општински одбор сребреничког СНСД-а, а остале српске партије и удружења прихватиле су ту кандидатуру.

Вучић је истакао да га посебно радује што је до свесрпског договора за заједничког кандидата за начелника Сребренице дошло пред предсједником Републике Српске Милорадом Додиком.

- То је додатна одговорност за све учеснике договора и очекујем искрену подршку - додао је Вучић.

Он је рекао да се већ врше припреме за почетак предизборне кампање и да очекује подршку грађана.

На питање да ли вјерује у изборну побједу, он је одговорио да су и бошњачке партије изашле са једним кандидатом за начелника - Хамдијом Фејзићем из СДА, али да је српско бирачко тијело знатно бројније и да је логично да заједнички српски кандидат побиједи на овим изборима.

Вучић није желио да коментарише поновну кандидатуру Александра Симића као независног кандидата за начелника сребреничке општине.

Локални избори у БиХ биће одржани 6. октобра, а на кандидатским листама је, према подацима Централне изборне комисије БиХ, више од 26.000 кандидата.