latinica  ћирилица
09/07/2024 |  15:02 ⇒ 19:38 | Аутор: РТРС

У акцији "Кингс" ухапшена два члана организоване криминалне групе (ФОТО)

У акцији Кингс слободе су лишени И.Б. у мјесту Груде и Б.М. у Требињу, док се за више лица још трага, саопштено је из МУП-а Српске.
Хапшење - Фото: РТРС
ХапшењеФото: РТРС

Полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске, на основу међународне размјене информација са Европолом и у сарадњи са полицијским службеницима Полицијске управе Требиње и Агенције за истраге и заштиту БиХ, под надзором Тужилаштва БиХ, реализовали су акцију "Кингс" која је усмјерена на документовање кривичних дјела организовани криминал у вези са кривичним дјелом савање поклона и других облика користи, недопуштен промет акцизних производа и недопуштена трговина, кривичним дјелом злоупотреба положаја или овлаштења, примање поклона и других облика користи и одавање тајних податка, наводи се у саопштењу.

У акцији у чијој су реализацији на терену учествовали и припадници Европола, извршен је претрес стамбених објеката и превозних средстава која користе осумњичена лица на седам локације на подручју Требиња, Берковића, Посушја, Стоца и Груда и одузето је једно путничко возило, већи број мобилних телефона, носача СИМ картица, роковника, преносних рачунара, носача дигиталних медија и службених докумената.

Уступљена фотографија

Полицијски службенци Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а Републике Српске, под надзором поступајућег тужиоца Тужилаштва БиХ, настављају даљу интензивну истрагу.