latinica  ћирилица
08/07/2024 |  15:34 | Аутор: СРНА

Бореновић предао кандидатске листе

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић предао је данас Централној изборној комисији /ЦИК/ БиХ кандидатске листе за локалне изборе.
Бранислав Бореновић - Фото: Уступљена фотографија
Бранислав БореновићФото: Уступљена фотографија

Бореновић је рекао да је предао више од 50 листа и да су предстојећи избори веома важни.

- Очекујемо побједничке резултате, за нас најважније у Бањалуци, која има стратешки значај за будућност и Републике Српске и БиХ - навео је Бореновић.

Он је рекао да ће бити носилац листе за одборничку листу у Бањалуци, те да ће у Новом Граду опозиција наступити заједно.

- Имаћемо кандидате и у Језеру и у Котор Варошу, Вишегарду и Оштрој Луци - навео је Бореновић и додао да је убијеђен да ће побиједити и у Бијељини.

Бореновић је, говорећи о подршци СДС-а Јелени Тривић која ће бити кандидат Народног фронта за градоначелника Бањалуке, истакао да је и СДС подијељен по том питању.

Коментаришући дефиле Војске Србије у Приједору, Бореновић је нагласио да је то била парадна смотра на којој су учествовали кадети драге и блиске Србије.

- Србија је наш најважнији комшија са којим треба да градимо будућност. Политичко Сарајево је покушало да прави увертиру у неке сукобе, па дајте људи, оканите се тога више. Нема простора за тако нешто. Нема потребе да се иде са ратнохушачким порукама - рекао је Бореновић.

Бореновић је напоменуо да се без потребе прави велика фама и додао да има важнијих питања попут буџета, рада политичких партија партнера у власти на нивоу БиХ.