latinica  ћирилица
08/07/2024 |  12:55 ⇒ 12:55 | Аутор: РТРС

Шеранић у Невесињу: Дом здравља и Центар за социјални рад функционишу у одличним условима

Министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић рекао је да Дом здравља Невесиње и Центар за социјални рад функционишу у одличним условима и да је једна од тема његове данашње посјете овом херцеговачком граду даљи развој капацитета и новим услугама Центра за ментално здравље.
Шеранић у Невесињу - Фото: РТРС
Шеранић у НевесињуФото: РТРС

Шеранић је данас разговарао о унапређењу здравствене и социјалне заштите становника Невесиња са начелником општине Невесиње Миленком Авдаловићем, директором Дома здравља Жарком Таминџијом, замјеником директора Милосавом Уљаревићем, директором Центра за социјални рад Гораном Ивковићем и предсједником Скупштине општине Момчилом Вукотићем.

Шеранић је послије састанка рекао да има и изазова, али да је улазак Дома здравља Невесиње у трезорски начин пословања показао да се ради о озбиљној установи која може бити примјер свима.

- На бази сљедећих разговора је проширење капацитета Болнице заједно са Домом здравља у области палијативне његе. Нисам знао да постоји могућност образовања медицинског кадра овдје и то је добродошло и о томе ћемо даље причати - рекао је Шеранић.

Начелник општине Миленко Авдаловић истакао је да имају око 13.000 становника, али да су по величини једна од највећих општина, те да је и организација здравствене заштите веома комплексна.

- Имамо удаљених села гдје је тешко путовати, а директори су навели примјере из којих се види да свакодневно морају превозити пацијенте до Дома здравља или до Требиња и изражена је потреба за санитетским возилом - рекао је Авдаловић.

Нагласио је и да се, када је ријеч о Центру за социјални рад, повећава број старијих и немоћних, да сваке године имају имају драстично повећање на социјалним давањима.