latinica  ћирилица
08/07/2024 |  11:58 ⇒ 12:00 | Аутор: ТАНЈУГ

Јевремовић пуштен из болнице; Дачић уручио плакету за храброст (ВИДЕО)

Жандарм Милош Јевремовић који је 29. јуна поврјеђен у тероритичком нападу данас је пуштен из болнице, а министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић дочекао га је Одреду Жандармерије у Београду.
Жандарм Милош Јевремовић пуштен из болнице (Фото: TANJUG/JADRANKA ILIĆ) -
Жандарм Милош Јевремовић пуштен из болнице (Фото: TANJUG/JADRANKA ILIĆ)

Јевремовића је приликом доласка у касарну прошао свечани шпалир који су направиле његове колеге.

Дачић је Јевремовићу уручио плакету за храброст.

- За овај тренутак желимо да му уручимо једну плакету за изузетну храброст и посвећеност у обављању полицијског посла, да има за успомену на излазак из болнице - рекао је Дачић.

Дачић је претходно истакао да је херојски припадник Жандармерије Милош Јевремовић изашао из болнице након успјешне операције.

Јевремовић је захвалио на подршци својим колегама, Дачићу као и предсједнику Србије Александру Вучићу што су дошли да га обиђу у тренуцима који су били тешки за њега и његову породицу.

- Добро сам, као што видите, и мислим да су моје колеге задовољне мојим поступањем и министар надам се, тако да идемо даље и могу да кажем да Србија треба да буде поносна на људе као што сам ја - рекао је он.

Додао је да не би да се хвали и да има још много момака који су вриједни и који желе да Србија буде безбједна.

Јевремовић (34) је рањен 29. јуна у нападу испред израелске амбасаде у Београду, који је окарактерисан као терористички акт, када је погођен самостријелом у врат.

Нападач је идентификован као Милош Жујовић (25), вјерско име Салахудин, конвертит из Младеновца, који је прешао да живи у Нови Пазар.

Јевремовић је у самоодбрани пуцао на Жујовића, који је преминуо од задобијених повреда.

Предсједник Србије Александар Вучић саопштио је раније да ће жандарм Милош Јевремовић бити одликован.