latinica  ћирилица
07/07/2024 |  18:39 ⇒ 18:43 | Аутор: РТРС

Каран: Успјешно испуњавамо своје законске и уставне задатке (ФОТО/ВИДЕО)

Министар унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран изјавио је да МУП Српске успјешно испуњава своје уставне и законске задатке, а то је заштита Устава Српске, те осигуравање безбједности њених грађана.
Синиша Каран - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Синиша КаранФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

- Овако модерно и перспективно министарство данас не бисмо имали, да наше политичко руководство Српске није снажно подржало и одржало Полицију Српске - рекао је Каран.

Каран је изразио захвалност предсједнику Републике Српске Милораду Додику и предсједнику Владе Српске Радовану Вишковићу, на подршци раду МУП-а.

- Циљ главног удара на Српску требало да буде њен нестанак. Међутим, данас са сигурношћу можемо рећи да је МУП Српске довољно опремљен, оспособљен и капацитиран да може гарантовати заштиту уставног поретка Српске и безбједност њених грађана - рекао је Каран.

Каран је навео да је око 180 милиона КМ уложено у опрему, као и формирање специјалних органзационих јединице, које могу да одговоре савременим безбједносним изазовима.

- Наставићемо да развијамо капацитете МУП-а, набавком опреме и обуком службеника, а посебно ћемо акценат ставити на кадровску структуру, те је у том погледу велики искорак направљен поновним формирањем Средње школе МУП-а - додао је Каран.