latinica  ћирилица
07/07/2024 |  18:04 ⇒ 18:11 | Аутор: РТРС

Вишковић: Биће настављена улагања у опрему и кадар (ФОТО/ВИДЕО)

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је да ће Влада Републике Српске ће у наредном периоду улагати у опрему и кадар Министарства унутрашњих послова Српске, како би се грађанима Српске омогућио миран и сигуран живот, истакао је премијер Радован Вишковић.
Радован Вишковић - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Радован ВишковићФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Вишковић је истакао значај рада Средње школе МУП-а и Полицијске академије, те најавио да ће бити проширене уписне квоте.

- Циљ нам је и да у техничком смислу оспособимо ове људе, да могу што боље да извршавају своје радне задатке. Договорено је да ће МУП са представницима свих управа направити план набавке онога што је у овом моменту неопходно за извршавање задатака. Ми не шаљемо ратнохушкачке, него поруке мира и наш главни приоритет је очувати мир у БиХ, те ћемо учити све да сачувамо мир на овим просторима и нећемо учинити ништа што може угрозити безбједност било ког грађанина - рекао је Вишковић.

Вишковић је истакао да је задовољан јер је на састанку упознат да Полиција Српске остварује све боље резултате на терену.

- Објективан проблем је што немамо подршку Тужилаштва и Суда да испрати до краја одређене послове које обави МУП Српске, па се дешава да се не одреди ни мјера притвора за неке људе за које би требало - рекао је Вишковић.