latinica  ћирилица
07/07/2024 |  17:58 ⇒ 18:07 | Аутор: РТРС

Додик: Полиција Српске најорганизованија полицијска структура у БиХ (ФОТО/ВИДЕО)

Полиција Републике Српске најорганизованија полицијска структура у БиХ, док остале трпе све оне слабости које има БиХ, истакао је предсједник Српске Милорад Додик.
Милорад Додик (фото: predsjednikrs.rs/ Dona Katušić) -
Милорад Додик (фото: predsjednikrs.rs/ Dona Katušić)

- Ови припадници, су људи који су виосоко мотивисани да бране стабилност и сигурност у Српској, сваког њеног грађанина, без обзира на националну припадност - рекао је Додик.

Додик је додао да је МУП Српске показао висок степен обучености својих припадника. 

- Зукану Хелезу и другим непријатељима Републике Српске не би препоручио да ишта предузимају против ње. Увијек смо за политички дијалог у БиХ и спремни да бранимо и чувамо сигурност у Републици Српској - рекао је Додик новинарима након посјете Центру за обуку МУП-а Српске.

Он је додао да Српска данас може бити поносна на остварене резултате полиције у свим сегментима, те нагласио значај постојања МУП-а Републике Српске, као једине преостале структуре која чува јавни ред и мир, али и безбједност грађана, након разваљивања Војске Републике Српске.

Додик је додао да је Република Српска простор са најмање кривичних дјела, али и упозорио да је присутна изражена опасност од екстремних исламских фундаменталиста, који су дио "Исламске државе", а којих је више од стотину у БиХ.

- То су само `спавачи`, они нису промијенили своју идеологију, али ми морамо остати будни и осигурати нашу стабилност и безбједност - рекао је Додик.

Додик сматра да су припаднци МУП-а Српске задовољни својим статусом у друштву, те да је рукводство Српске учинило све напоре да се њихов статус побољша.

- У оквиру надлежности које Полиција Српске има, развијамо своје способности, набављамо опрему и наоружавамо се и наставићемо то да радимо - рекао је предсједник Српске.