latinica  ћирилица
07/07/2024 |  16:07 ⇒ 16:11 | Аутор: РТРС

Селак: Ако је хтио на дан бити Хрват, Комшић је требао обући дрес хрватске репрезентације

Жељко Комшић је још једном показао своје право лице и отворено непријатељство према српском народу и Војсци Србије. Његове изјаве у којима изједначава долазак припадника Војске Србије у Републику Српску и БиХ са агресијом, показују дубоко непоштовање према свим оним Србима који су страдали бранећи своју земљу од фашистичке агресије, поручио је Горан Селак, предсједник СПС-а.
Горан Селак - Фото: Уступљена фотографија
Горан СелакФото: Уступљена фотографија

- Ако је већ хтио на дан бити Хрват, могао је да се слика у дресу Луке Модрића, а не да релативизује српско сјећање на геноцид који су над нашим народом спровели његови сународници опијени идеологијом НДХ - реаговао је Селак на Комшићеву изјаву.

Селак је са Козаре поручио да је ова планина један од најзначајнијих симбола српског страдања у Другом свјетском рату, на којој су наши преци херојски стали на пут фашистичкој сили Независне Државе Хрватске.

- Очигледно је да господину Комшићу смета што се сјећамо и поносимо нашим херојима, који су дали своје животе за слободу. Војска Србије, као чувар те слободарске традиције, никада се није стидјела своје прошлости, већ је поносно баштини и преноси је на будуће генерације - рекао је Селак.

Социјалистичка партија Српске оштро осуђује овакве провокације и позива све оне који дијеле вриједности слободе, правде и мира да се супротставе реторици мржње и непоштовања.

- Одобрење Предсједништва БиХ потребно је кад војска из друге државе долази на вјежбу и носи наоружање, а не у овом случају доласка кадета војне и полицијске академије који су учествовали у обиљежавању 82. године од Битке на Козари. Уосталом, Амбасада Србије у Сарајеву нотом је најавила МИП-у БиХ долазак и састав делегације - поручио је Селак.