latinica  ћирилица
07/07/2024 |  15:32 ⇒ 15:33 | Аутор: СРНА

Томић позвао Бошњаке на договор

Савјетник српског члана Предсједништва БиХ Бошко Томић поручио је Бошњацима да треба да се договоре са Србима да направе државу у којој ће сви нормално живјети.
Бошко Томић - Фото: РТРС
Бошко ТомићФото: РТРС

- Вас тренутно помажу странци. Неће то дуго трајати. Они вас помажу из личних интереса, а не због ваших потреба - поручио је Томић.

Он је Бошњаке и њихове представнике позвао да заједно договоре шта треба радити, јер "нико ничији простор неће узимати, нити било коме правити одређене проблеме како би се на овом просторима живјело боље".

- Али немојте нас потцјењивати и немојте од нас тражити да будемо понизни. Српски народ никада није био понизан и неће себи дозволити нико да га ико понижава - рекао је Томић новинарима на Сокоцу, на обиљежавању 33 године од формирања Прве романијске пјешадијске бригаде, чији је био припадник.

Он је навео да се на овим просторима објективно може лијепо да се живи за шта је потребна слога српског народа и слога политичара у Републици Српској и у БиХ.

Томић је нагласио да ће се српски народ борити памећу са омладином која се оспособљава, учи и образује да се заједнички одбрани Република Српска.

Он је додао да је поносан што Прва романијска пјешадијска бригада није починила ратне злочине, осим када измисле за неког ко им смета и што ова јединица гдје год је држала положаје никада није изгубила ни метар тероторије.

Томић је навео да је данас, када се обиљежава Дан Прве романијске пјешадијске бригаде, тешко што нема више од 4.000 људи који су погинули у одбрани свог народа, Сарајевско-романијске регије и Републике Српске, те да због тога остаје обавеза да се води рачуна о породицама погинулих и о очувању Републике Српске.

На Сокоцу су данас обиљежене 33 године од формирања Прве романијске пјешадијске бригаде кроз чије редове је у Одбрамбено-отаџбинском рату прошло око 15.000 бораца од којих је 379 дало животе за Републику Српску, а рањено је 1.160.